Waterschapsverkiezingen 2023

Waterschappen Overijssel

Op 15 maart kan er worden gestemd voor de waterschappen. Deze worden van oudsher gevormd door de stroomgebieden van de rivieren in een gebied, daarom overstijgen ze de provinciegrenzen.

In Overijssel hebben wij te maken met twee waterschappen. Drents Overijssels Delta en Vechtstromen. Inwoners van het Vechtdal stemmen afhankelijk van postcode voor het waterschap Vechtstromen, of de Drents Overijsselse Delta.

Wat doen Waterschappen? 

1. SCHOON WATER

De waterschappen zorgen voor schoon water in sloten, rivieren, meren en beken. Dit gebeurt onder andere door rioolwater te zuiveren en vervuilende stoffen uit het water te houden.

2. VOLDOENDE WATER

We zijn op zoek naar balans: niet te veel en niet te weinig water. De waterschappen werken hieraan door bijvoorbeeld water op te slaan in tijden van droogte en water af te voeren bij veel regen.

3. WATERVEILIGHEID

Waterschappen beschermen Nederland tegenoverstromingen. Dat doen ze door het versterken van de dijken en door ruimte te maken voor rivieren.

VVD in het Waterschap

De maatschappij verandert; het klimaat verandert. Er worden nieuwe technieken ontwikkeld en toegepast, voor voldoende, veilig en schoon water. Om water af te voeren en beter vast te houden. Niet alles kan overal; we moeten keuzes maken.

Voor u en de VVD telt een degelijk financieel beleid. De inkomsten van ons Waterschap worden door ons allemaal opgebracht. De VVD gaat daar zinnig, zorgvuldig en zuinig mee om. Dat is duurzaam.

Voor u en de VVD telt duurzaamheid. Dat is een morele plicht die wij hebben voor onze omgeving en voor onze toekomst. Dat betekent klimaat- en energieneutraal werken.

Voor u en de VVD is het belangrijk dat het waterschap midden in de samenleving staat, als een spin in het waterweb. Samenwerking met inwoners, landbouw, bedrijven en scholen. Nieuwe technieken ontwikkelen en gebruiken.

De VVD wil hier mee verder, met u en voor u. Samenbrengen we de belangen in balans.

Stem op 15 maart tijdens de verkiezingen van de Provinciale Staten ook voor het waterschap!